Kullancsirtás 2024 tavaszán: a kiskerteket is ajánlott permetezni!

Kullancsmentesítés cikkek

Kullancsirtás 2024 tavaszán: a kiskerteket is ajánlott permetezni!

A kullancsokkal leggyakrabban tavasszal és ősszel találkozhatunk, de az időjárástól függően ez az időszak változhat is. Mivel ezek az élősködők 6 °C felett már aktívak, így a kutyák és a cicák enyhébb teleken is megfertőződhetnek.

kullancsirtás kullancsmentesítés bogárirtás bogár irtás rágcsáló és rovarirtás rovarirtás rovar irtás biztos irtás

Hol található a kullancsok jellemző élőhelye?

A kullancsok életmódjukból adódóan a nyirkos, növényzettel sűrűn benőtt területeket kedvelik. A hiedelmekkel ellentétben nem a fákról vetődnek ránk, hanem az aljnövényzetben megbújva várják prédáikat. Jellemző tartózkodásuk legfeljebb 1,5m magasságba tehető. A kullancsok mozgása viszonylag lassú, de azért képesek helyet változtatni, mi több a birtokhatárokat se tisztelik.

Házikedvenceink veszélyben?

A kullancscsípés által veszélyes kórokozók juthatnak be a kutya, macska szervezetébe, amelyek lázat, étvágytalanságot, a nyirokcsomók duzzanatát és ezzel járó kimerültséget okozhatnak. Ezenkívül hasmenés, hányás, akut veseelégtelenség, légzési nehézségek és neurológiai tünetek is felléphetnek, helyi gyulladások is kialakulhatnak.

A kijáró cicák portyáik során gyakran felkeresnek  kullancs-fertőzött helyeket, ráadásul az immunrendszert károsító vírusfertőzések is rendszerint őket veszélyeztetik, tehát érdemes gondolni a kullancs elleni védelmükre is!

kullancsirtás kullancsmentesítés bogárirtás bogár irtás rágcsáló és rovarirtás rovarirtás rovar irtás biztos irtás

,,Az Európai Unió rendeletben döntött arról 2006 végén, hogy egyéb biocidvegyületek mellett az évtizedeken keresztül kullancsirtásra hazánkban is felhasznált pirimifosz-metil kikerül a biocid hatóanyag-felülvizsgálati programból, azaz gyakorlatilag nem lehet forgalomba hozni. Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal így hát visszavonta az egyetlen, Magyarországon kullancsirtásra engedélyezett permetezőszer forgalomba hozatali engedélyét 2007. augusztus 10-től. Ez azt jelenti, hogy nem a permetezéses kullancsirtás technológiáját tiltották be, csupán az egyetlen erre használható szer, az Actellic 50 EC rovarirtó koncentrátum alkalmazását.” (forrás: FEOL)

Ahogy azt korábban említettük, kifejezetten kullancs ellen nincs nevesített irtószer a boltok polcain, de a kullancsok egyáltalán nem különleges élőlények, így szinte bármilyen irtószer képes pusztítani őket. Egy kiskertben vagy udvarban végzett általános rovarirtás hatékonyan pusztítja a betegségeket terjesztő kullancsokat is. Ezek a szerek nem tiltottak, ezeket magánterületen fújhatjuk, betartva az előírásokat. Az előírások betartása és a szakemberek által használt irtószerek növelik a védekezés hatásfokát.

Hányszor érdemes elvégezni a kullancsirtást és mikor?

Az újra fertőződés megakadályozása érdekében érdemes évente háromszor (április-július-szeptember) elvégezni a kullancsirtást. A rendszeres kullancsirtás biztosítja Önnek egész évben a védelmet.

Vissza tud fertőződni a terület kullancsokkal? Ismétlő kullancsirtás?

 Igen, de a rendszeres kullancsmentesítéssel ez a veszély minimalizálható. Sajnos a kullancsok által fertőzött terület folyamatosan növekszik, így, mikor az általunk kijuttatott hatóanyag lebomlik, a kullancs, mint veszélyes parazita képes újra benépesíteni a kertünket. Meg kell, hogy említsük példaképpen a sünt és a macskát, melyek szabadon mozognak a kertek között és képesek hosszabb távon is kiterjeszteni a kullancsfertőzést.

kullancsirtás kullancsmentesítés bogárirtás bogár irtás rágcsáló és rovarirtás rovarirtás rovar irtás biztos irtás

 

 

Szívesen állunk a segítségére, hogy hatékony megoldást nyújtsunk a problémájára, keressen bizalommal telefonon:

70/303-02-77

 

Vagy küldjön egy üzenetet, a következő kérdőív segítségével:

 

Bővebben a kullancsirtásról:

https://biztosirtas.hu/kullancsmentesites/

 

BIZTOS IRTÁS: ROVARMENTES OTTHONOK, NYUGODT ÉJSZAKÁK!

Kövessen bennünket a Facebook-on: https://www.facebook.com/biztosirtas

Ágyi poloska irtás

Az ágyi poloska terjedésének főbb okai:

  • ellenállóvá váltak a legtöbb rovarirtó/ biocid szerrel szemben
  • nagyon jól rejtőzködnek
  • növekvő utazási szokások
  • népszerű a régi és használt cikkek árusítása

Az ágyi poloska gyakran utazik a poggyászban. Ezért nagyon fontos bizonyos óvintézkedések megtétele az utazás alatt és után.
Ezek a nemkívánt útitársak rendkívül képzett utasok, amelyek bőröndje, ruházatának minden zegzugát felhasználják arra, hogy bejussanak otthonába.

Bővebben >>

Csótányirtás

Az egyik legelterjedtebb kártevő rovarfaj. Egészségügyi kártevő. A kifejlett példányok elérhetik a 20-30 mm hosszúságot is. Vörösesbarna-fekete színű. Erős futólábai vannak. Legismertebb fajtái: konyhai csótány, amerikai csótány, német csótány. Szinte már csak az ember közelségében él.

Bővebben >>

Bolhairtás

Fényes testű, lapos, szárnyatlan, gesztenyebarna színű, ízeltlábú rovar.
Madarakon és emlősökön élősködik 2-4 mm hosszú.
Lábai erős karmokban végződnek, hátsó lábpárjai ugrólábak 5-10 cm magasra és 10-30 cm távolra is képes ugrani.
Az imágó kizárólag vérrel táplálkozik. Jóllakás után elhagyja a gazdatestet.
Fajtái: emberbolha, kutyabolha, macskabolha

Bővebben >>

Hangyairtás

Több, mint 12 000 fajuk ismert.
Mindenevő, közösségalkotó rovarok. Különleges életmódjuk, szervezett államuk, lenyűgöző építményeik, megvívott csatáik, vándorlásaik sok hasonlóságot mutatnak az emberi társadalmakkal.
Telepeikben (hangyaboly) több millió egyed él.

Gyorsan szaporodnak, tömeges jelenlétük gazdasági és egészségügyi okokból irtást kíván

Bővebben >>

Rágcsálóirtás (egér és patkány)

Komoly fertőzéseket terjesztenek, elszaporodásuk esetén a haszonállatokra, valamint az emberre is átterjedő járványok kialakulásában nagy szerepet játszhatnak.
Miközben az élelmiszert és takarmányt fogyassza, eközben szennyezi is. Nyálával, vizeletével, ürülékével fertőz, betegségeket közvetít az emberre. Az ember egészségére veszélyes fertőző agyhártyagyulladást és salmonellosist terjeszt.

Bővebben >>

Darázsirtás

A darazsak szívesen tartózkodnak az emberek környezetében, sűrűn előfordulnak padlásokon, ablaktokon, föld alatti fészkekben… Legfőképpen nehezen megközelíthető területeken helyezik el fészkeiket, hogy semmi se zavarhassa meg állandó tevékenységüket. Jelenlétüket főleg az év melegebb hónapjaiban tapasztaljuk.

Bővebben >>

Kullancsmentesítés

Pókszabású, ízeltlábú atkaféle szárnyatlan külső élősködő (ektoparazita)
1-6 mm nagyságú, lapos, sárgás-barna színű, 4 pár lábú vérszívó
A kullancs egy világszerte elterjedt vérszívó parazita, mely a gazdaállat vagy az ember vérével táplálkozik. Emberi és állati betegségek terjesztőjeként méltán hírhedt.

Bővebben >>

Ne a kártevők érezzék jól magukat
az ÖN otthonában!

Hívjon MOST!

+36703030277