Gyakori kérdések az ágyi poloskáról

Ágyi poloska irtás cikkek

Gyakori kérdések az ágyi poloskáról

Az ágyi poloskák csak piszkos környezetben jelennek meg?

Nem, ez egy tévhit: az ágyi poloska tiszta és piszkos környezetben egyaránt megtalálható. Tudni kell az ágyi poloskáról, hogy az emberek jelenléte és vérük vonzza őket, nem pedig a környezet tisztasága.

Élhetnek-e ágyi poloskák a falamon vagy a mennyezetemben?

Tudni kell az ágyi poloskákról, hogy megbújhatnak a repedésekben és résekben, kárpitokban, a falakban vagy a mennyezetben, ha pihenő-, vagy alvóhely közelében is, azonban leggyakrabban matracokban, ágykeretekben és bútorokban találhatók meg.

ágyi poloska irtás ágyi poloska írtás ágyi poloska irtó ágyipoloska ágyi poloska irtás árak irtás ára biztos irtás ágyi poloskáról

Megfertőzhetik-e az ágyi poloskák az egész épületet?

Igen, az ágyi poloskák az egész épületet megtámadhatják, ha nem időben történik az irtásuk. Könnyedén mozognak a szobák és az épületek falai között közös bútorokon, elektromos vezetékeken keresztül.

Hol találhatóak az ágyi poloskák?

Az ágyi poloskák a lehető legközelebb bújnak el a táplálékforrásukhoz, így ágyakban, matracokon találhatóak meg leginkább. De szőnyegekben, fotelban, éjjeliszekrényekben, falon függő képkeretek mögött, konnektorokban…is előfordulhatnak.

Ágyi poloska a matracon: mit tegyünk?

Sötét foltok, vedlési nyomok, poloska peték, vagy akár élő poloska a matracon? Ne essen pánikba, nem kell azonnal kidobnia a matracot! Mossa ki az összes ágyneműt, takarót, lepedőt többször magas hőmérsékleten és hívjon minket bizalommal a helyiség ellenőrzéséhez és kezeléséhez, mi mindent tudunk az ágyi poloskáról!

ágyipoloska ágyi poloska ágyi poloska irtás ágyi poloska irtás árak kártevők biztosirtás biztos irtás kártevőirtás kártevő irtás rágcsáló és rovarirtás rágcsálóirtás rágcsáló irtás rovarirtás rovar irtás ágyi poloskáról

Hogyan ellenőrizhetem, hogy a szállodai szobában nincs-e poloska?

Ha szállodában tartózkodik, ellenőrizze, hogy a matrac varrásain, a fejtámlán és a kárpitozott bútorokon nincs-e nyoma a rovarnak! Keressen sötét vérfoltokat vagy élő rovarokat! Tartsa távol csomagjait az ágytól!

Mivel táplálkoznak az ágyi poloskák?

Az ágyi poloskák vérrel táplálkoznak. Ám akár hónapokig is éhezhetnek, így még a régóta nem lakott helyiségeket is ellephetik.

Megélhetnek-e az ágyi poloskák a macskákon?

Általában nem, az ágyi poloskák vérrel táplálkoznak ugyan, de amikor végeztek, elhagyják a gazda testet. A macskák gyakran máshol alszanak, így az ágyi poloskák szívesebben tartózkodnak az emberek közelében.

Honnan vihettem haza az ágyi poloskát?

Leggyakoribb előfordulásuk: szállások, iskolák, könyvtárak, mozik, tömegközlekedés, napközi otthonok, kórházak, irodaházak, régiségkereskedők…. tulajdonképpen bárhonnan.

Veszélyesek? Mit kell tudnunk még az ágyi poloskáról?

Az ágyi poloskáról jó tudni, hogy nem terjeszt fertőző betegségeket, de komoly egészségügyi kockázatot jelenthet, többek között allergiát is kiválthatnak. Erről bővebben ebben a cikkünkben írtunk: https://biztosirtas.hu/agyi-poloska-irtas/mi-a-rovarcsipes-allergia/

ágyi poloska irtás ágyi poloska ágyi poloska irtó ágyipoloska ágyi poloska irtás árak irtás ára biztos irtás ágyi poloskáról

Milyen teendőm van ágyi poloskairtás előtt?

Poloskairtás előtt ajánlott egy alapos takarítás, mely nagy segítség kártevőirtó szakemberünk számára. Fontos az ágyneműtartó és az ágy mögötti, alatti területek felporszívózása, felmosása is az irtás előtt. Ágyneműk, ágytakarók, ruházat mosása 60°C-on ajánlott. Kezelendő terület körül kérjük a személyes tárgyak (szemüveg, gyógyszerek, élelmiszerek, gyermekjátékok..) elpakolását!

Milyen teendőm van az elvégzett irtást követően?

Miután szakemberünk az irtás végeztével bezár minden ajtót és ablakot 2-2,5 órára el kell hagyni a lakást. Mivel az irtószer orrnyálkahártya izgató hatású, így ember és háziállat nem tartózkodhat bent a száradás ideje alatt. Az ún. biztonsági idő letelte után vissza lehet térni a lakásba, majd 1,5-2 órát kell szellőztetni. Ezalatt az idő alatt az irtószer teljesen felszárad és a lakás újra használatba vehető. Az irtást követően két-három hétig tartózkodjunk a nedves takarítástól, ugyanis ezzel nagyban csökken a kezelés hatásfoka!

Mennyi időn belül tudják elvégezni a munkát? Önök mindent tudnak az ágyi poloskáról?

Igyekszünk a legrövidebb határidőn belül segítségükre lenni, így 24-48 órán belül, de akár AZONNAL is vállaljuk az irtást.
Ismeretünk maximális az ágyi poloskáról, keressen bennünket bátran!
Árinkról ide kattintva tájékozódhat: https://biztosirtas.hu/arak/
A cégünkről alkotott értékeléseket pedig itt tekintheti meg: https://biztosirtas.hu/#velemenyek

 

A fertőzés okozta érzelmi stressz komoly pszichés terhet jelenthet az érintettek számára. A kártevőfertőzéssel járó kellemetlenségek kényelmetlenséget és frusztrációt okozhatnak, ami szorongáshoz, depresszióhoz, alvászavarokhoz, koncentrációs nehézségekhez és általános rossz közérzethez vezethetnek.

 

Szívesen állunk a segítségére, hogy hatékony megoldást nyújtsunk a problémájára, keressen bizalommal telefonon:

70/303-02-77

 

Vagy küldjön egy üzenetet, a következő kérdőív segítségével:

 

Bővebben az ágyi poloska irtásról, ágyi poloska irtás árak:

https://biztosirtas.hu/agyi-poloska-irtas/

BIZTOS IRTÁS: ROVARMENTES OTTHONOK, NYUGODT ÉJSZAKÁK!

Kövessen bennünket a Facebook-on: https://www.facebook.com/biztosirtas

Ágyi poloska irtás

Az ágyi poloska terjedésének főbb okai:

  • ellenállóvá váltak a legtöbb rovarirtó/ biocid szerrel szemben
  • nagyon jól rejtőzködnek
  • növekvő utazási szokások
  • népszerű a régi és használt cikkek árusítása

Az ágyi poloska gyakran utazik a poggyászban. Ezért nagyon fontos bizonyos óvintézkedések megtétele az utazás alatt és után.
Ezek a nemkívánt útitársak rendkívül képzett utasok, amelyek bőröndje, ruházatának minden zegzugát felhasználják arra, hogy bejussanak otthonába.

Bővebben >>

Csótányirtás

Az egyik legelterjedtebb kártevő rovarfaj. Egészségügyi kártevő. A kifejlett példányok elérhetik a 20-30 mm hosszúságot is. Vörösesbarna-fekete színű. Erős futólábai vannak. Legismertebb fajtái: konyhai csótány, amerikai csótány, német csótány. Szinte már csak az ember közelségében él.

Bővebben >>

Bolhairtás

Fényes testű, lapos, szárnyatlan, gesztenyebarna színű, ízeltlábú rovar.
Madarakon és emlősökön élősködik 2-4 mm hosszú.
Lábai erős karmokban végződnek, hátsó lábpárjai ugrólábak 5-10 cm magasra és 10-30 cm távolra is képes ugrani.
Az imágó kizárólag vérrel táplálkozik. Jóllakás után elhagyja a gazdatestet.
Fajtái: emberbolha, kutyabolha, macskabolha

Bővebben >>

Hangyairtás

Több, mint 12 000 fajuk ismert.
Mindenevő, közösségalkotó rovarok. Különleges életmódjuk, szervezett államuk, lenyűgöző építményeik, megvívott csatáik, vándorlásaik sok hasonlóságot mutatnak az emberi társadalmakkal.
Telepeikben (hangyaboly) több millió egyed él.

Gyorsan szaporodnak, tömeges jelenlétük gazdasági és egészségügyi okokból irtást kíván

Bővebben >>

Rágcsálóirtás (egér és patkány)

Komoly fertőzéseket terjesztenek, elszaporodásuk esetén a haszonállatokra, valamint az emberre is átterjedő járványok kialakulásában nagy szerepet játszhatnak.
Miközben az élelmiszert és takarmányt fogyassza, eközben szennyezi is. Nyálával, vizeletével, ürülékével fertőz, betegségeket közvetít az emberre. Az ember egészségére veszélyes fertőző agyhártyagyulladást és salmonellosist terjeszt.

Bővebben >>

Darázsirtás

A darazsak szívesen tartózkodnak az emberek környezetében, sűrűn előfordulnak padlásokon, ablaktokon, föld alatti fészkekben… Legfőképpen nehezen megközelíthető területeken helyezik el fészkeiket, hogy semmi se zavarhassa meg állandó tevékenységüket. Jelenlétüket főleg az év melegebb hónapjaiban tapasztaljuk.

Bővebben >>

Kullancsmentesítés

Pókszabású, ízeltlábú atkaféle szárnyatlan külső élősködő (ektoparazita)
1-6 mm nagyságú, lapos, sárgás-barna színű, 4 pár lábú vérszívó
A kullancs egy világszerte elterjedt vérszívó parazita, mely a gazdaállat vagy az ember vérével táplálkozik. Emberi és állati betegségek terjesztőjeként méltán hírhedt.

Bővebben >>

Ne a kártevők érezzék jól magukat
az ÖN otthonában!

Hívjon MOST!

+36703030277