Rágcsálóirtás

A rágcsálók komoly fertőzéseket terjesztenek, elszaporodásuk esetén a haszonállatokra, valamint az emberre is átterjedő járványok kialakulásában nagy szerepet játszhatnak. Miközben az élelmiszert és takarmányt fogyasszák, eközben szennyezik is. Nyálukkal, vizeletükkel és ürülékükkel fertőznek, betegségeket közvetítenek az emberre. Az ember egészségére veszélyes fertőző agyhártyagyulladást és salmonellosist terjesztenek, ezért ha feltűnnek egy területen, azonnal érdemes rágcsáló irtásról gondoskodni, mielőtt tömegesen elszaporodnának.

rágcsálóirtás rágcsáló irtás kártevőirtás kártevő irtás egérirtás egér irtás patkányirtás patkány irtás rágcsáló és rovarirtás biztosirtás biztos irtás

Hazánkban honos egér fajták:

 • Házi egér (Mus musculus)
 • Erdei egér (Apodemus sylvaticus)
 • Güzüegér (Mus spicilegus)

A házi egér az egyik legelterjedtebb rágcsálófaj, amely az emberi lakóterek közelében és az agráripari területeken is gyakran előfordul. Kis termetű, testük hossza általában 7-10 centiméter között van, farokkal együtt pedig akár 20 centiméter hosszúak is lehetnek. Szőrzetük általában barna vagy szürkés, és gyakran találkozhatunk fehér hasi részekkel vagy foltokkal.

rágcsálóirtás rágcsáló irtás kártevőirtás kártevő irtás egérirtás egér irtás patkányirtás patkány irtás rágcsáló és rovarirtás biztosirtás biztos irtás

Egér által okozott károk:

Az egerek gyakran okozhatnak károkat az emberi lakóterekben és a mezőgazdasági területeken. Megelőzéssel (egércsapdák) és elszaparodás esetén célzott egérirtással ezek a károk minimalizálhatóak lehetnek:

 • Élelmiszer kár: gabona, magvak, gyümölcsök és más táplálékforrások megdézsmálása.
 • Rágási kár: a bútorok rongálása mellett a vezetékek, kábelek és szigetelőanyagok megrágása akár elektromos meghibásodásokhoz és tűzveszélyhez is vezethetnek.
 • Termény kár: képesek megenni a terményeket és a növényeket, mely anyagi veszteséget jelent a gazdálkodók számára, és az élelmiszer-ellátásban is problémákat okozhat.

Egér által terjesztett betegségek:

A házi egerek potenciálisan számos betegséget terjeszthetnek, bár a legtöbb ember nem érintkezik közvetlenül velük. Ilyen betegségek pl.: salmonella, leptospirosis, hantavírus és a Lyme-kór. Fontos megjegyezni, hogy a házi egerektől való fertőzés ritka, de előfordulhat, különösen ha az emberek közvetlen érintkezésbe kerülnek velük, vagy ha az egerek szennyezik a lakótereket. A megelőzés érdekében fontos az élelmiszerek megfelelő tárolása, az egérekkel való érintkezés elkerülése, és a lakások és területek tisztaságának fenntartása. Elszaporodásuk esetén hívjon szakembert, és gondoskodjon az egér irtásról, rágcsálóirtásról!

Hazánkban honos patkány fajták:

 • Vándorpatkány (Rattus norvegicus)
 • Házi patkány (Rattus rattus)

A patkányok sokféle környezetben élősködnek az emberi tevékenység közelében. Testük hossza általában 15-30 centiméter, a farok hossza pedig további 15-25 centiméter lehet. Szőrzetük szürkés vagy barnás árnyalatú, és gyakran találkozhatunk fehér vagy sötét foltokkal rajtuk. A patkányok rendkívül alkalmazkodóképesek és szaporodóképesek, így gyorsan elterjedhetnek és számuk jelentősen növekedhet, ha megfelelő körülmények között élnek.

rágcsálóirtás rágcsáló irtás kártevőirtás kártevő irtás egérirtás egér irtás patkányirtás patkány irtás rágcsáló és rovarirtás biztosirtás biztos irtás

Patkány által okozott károk:

A patkányok által okozott károk széles skálán mozognak, és magukban foglalhatják az épületekben és területeken okozott fizikai károkat, az egészségügyi veszélyeket és az anyagi veszteségeket. Patkányirtással a következő károkozások csökkenthetőek:

 • Rágási kár: elektromos vezetékeket rághatnak meg, amely balesetveszélyhez vezethet, de képesek átrágni akár a vízvezetékeket, betont, fát, műanyagot is.
 • Élelmiszerkár: vizeletükkel, szőrükkel, ürülékükkel beszennyezhetik az élelmiszereket, melyek emberi fogyasztása bakteriális fertőzéshez, pl. szalmonella fertőzéshez vezethet.
 • Anyagi veszteségek: a patkányok által okozott károk javítása és kezelése jelentős költségeket jelenthet az épületek tulajdonosai vagy a raktározási területek üzemeltetői számára.

Patkány által terjesztett betegségek:

A patkányok számos betegséget terjeszthetnek az emberekre és más állatokra is. Ezek közé tartoznak például: a patkányharapási láz, a leptospirózis (patkányok élősködői által terjesztett betegség), a kiütéses tífusz, a vírusos haemorrhagiás láz, vagy a pestis. Ezek a betegségek jelentős egészségügyi kockázatot jelenthetnek az emberekre és más állatokra nézve, különösen a patkányokkal sűrűn lakott területeken. Fontos megelőző intézkedéseket tenni a patkányok terjedte betegségek elkerülése érdekében, például az élelmiszerek megfelelő tárolását, az épületek és területek szigetelését és zárási intézkedéseket, valamint elszaporodásuk esetén a megfelelő patkány irtási, rágcsálóirtási módszerek végrehajtásáról.

patkányirtás patkány irtás egérirtás egér irtás kártevőirtás kártevő irtás rágcsáló és rovarirtás rágcsálóirtás rágcsáló irtás biztosirtás biztos irtás

Összefoglalva kártevőirtási és rágcsálóirtási szempontból:

A rágcsálók között különféle kórokozók által előidézett betegségek és járványok fordulnak elő, amelyek a gazdaszervezetnek (rezervoárnak) minősülő rágcsálók révén más állatra és gyakran az emberre is átterjedhetnek (zoonózisok). Ebből adódóan egészségügyi-, gazdasági -, és járványügyi szempontból is egyaránt fontos az azonnali beavatkozás, a végleges rágcsálóirtás!

rágcsálóirtás rágcsáló irtás kártevőirtás kártevő irtás egérirtás egér irtás patkányirtás patkány irtás rágcsáló és rovarirtás biztosirtás biztos irtás

Rágcsálóirtás szolgáltatásaink: egér irtás és patkány irtás

Kifejezetten rágcsálóirtásra fejlesztett mérgezett csalétkekkel dolgozunk. Zárható etetőládákat helyezünk ki paraffinos irtószerrel feltöltve, továbbá ragasztós lapokak, diszkrét egérfogókat, patkányfogó ragasztós tálcákat és hagyományos Guillotine csapdákat is használunk a rágcsálóirtás során. Viszont ezeknél sokkal lényegesebb, hogy ismerjük a kártevők életmódját, szokásait, így könnyen fel tudjuk deríteni és 100 százalékosan felszámolni a fészküket. Szakembereink a profi egéritás és patkányirtás során korszerű mérgeket és eszközöket alkalmaznak, így az eredmény garantált: tökéletes rágcsálóirtás a Biztos Irtás csapatától!

 

Szívesen állunk a segítségére, hogy hatékony megoldást nyújtsunk a problémájára, keressen bizalommal telefonon:

70/303-02-77

 

Vagy küldjön egy üzenetet, a következő kérdőív segítségével:

 

Tekintse meg értékeléseinket:

https://biztosirtas.hu/#velemenyek

BIZTOS IRTÁS: ROVARMENTES OTTHONOK, NYUGODT ÉJSZAKÁK!

Kövessen bennünket a Facebook-on: https://www.facebook.com/biztosirtas

Rágcsálóirtás árak

Alkalmazott módszer: zárható etetőládák paraffinos irtószerrel feltöltve, ragasztós lapok, diszkrét egérfogók, patkányfogó ragasztós tálca, hagyományos Guillotine csapdák

50 m2-ig                        24.900 Ft-tól
100 m2-ig                      34.900 Ft-tól
200 m2-ig                      39.900 Ft-tól
200 m2- fölött egyedi árajánlatot készítünk!

Az alkalmazott rágcsálóirtási módszert a megrendelővel egyeztetve a helyszíni szemle után válassza ki szakember kollégánk.

Rágcsálóirtásról bővebben: https://biztosirtas.hu/ragcsaloirtas-eger-patkany/

Ne a kártevők érezzék jól magukat
az ÖN otthonában! Biztos Irtás!

Hívjon MOST!

+36703030277

Mit csinál egy irtó?

A jelenlegi hatályos jogszabályok betartásával elmagyarázza Önnek a megelőzési és védekezési intézkedéseket, prevenciós tervet készít és elvégzi a kezeléseket, a lehető legnagyobb körültekintéssel és diszkrécióval.

Mennyibe kerül egy irtás?

Az irtás ára több tényezőtől függ: a kártevők típusától, a kezelendő terület nagyságától, a védekezési módtól, a fertőzés súlyosságától, illetve hogy melyik városban történik az irtás. A célzott korai kártevő-felismerés, a szakszerű megelőzés, valamint a rendszeres ellenőrzés és karbantartás jelentősen minimalizálja a kockázatot, és további költségeket takarít meg.
Vegye fel velünk a kapcsolatot, kérjen árajánlatot: https://biztosirtas.hu/arajanlat/

Milyen diszkréten végzik a munkájukat?

Minden irtási folyamat esetén törekszünk a maximális diszkrécióra. Felirat és logó nélküli autóval érkezünk a helyszínre, eszközeinket rejtve visszük magunkkal az épületbe. Utcai ruházatban közlekedünk, és csak az irtási területen öltözünk védőfelszerelésbe, megőrizve a teljes anonimitást a folyamat végéig.

Milyen gyorsan tudják megkezdeni az irtást?

Ez nagyban függ az időbeosztásunktól, és a fertőzés súlyosságától is. Ideális esetben MÉG AZNAP el tudjuk kezdeni a mentesítést, de legrosszabb esetben is 48 órán belül biztosan a helyszínre érkezünk. HÉTVÉGÉN is dolgozunk, hívjon vagy kérjen visszahívást, és a lehető leggyorsabban megoldjuk a problémáját!

Adnak garanciát?

Természetesen! A szakmában elérhető leghatékonyabb hatóanyagokkal dolgozunk, teljes körü garanciát a minden esetben javasolt, ismétlő 2. kezelés után tudunk adni a hatékony végeredmény érdekében. Több mint ezer elvégzett irtás tapasztala alapján harmadik alkalomra NEM szokott szükség lenni, de ha mégis erre kerülne sor, akkor csupán az 5000 Ft kiszállási díjat kérjük megfizetni.

Ha bővebben olvasna

a rágcsálóirtásról

a Biztos irtás blogjában talál további érdekes cikkeket a témában

Rágcsálók okozta károk – a 3 legfontosabb tényező

Rágcsálók okozta károk – a 3 legfontosabb tényező

Rágcsálók okozta károk A rágcsálók, mint az egerek és patkányok, komoly károkat okozhatnak otthonokban, mezőgazdasági területeken és üzleti vállalkozásokban is. A rágcsálók okozta károk széles kört érinthetnek, beleértve a fizikai károsodásokat, egészségügyi...

Milyen kártevőkre érdemes odafigyelni télen?

Milyen kártevőkre érdemes odafigyelni télen?

Milyen kártevőkre érdemes odafigyelni télen? Annak ellenére, hogy sokan azt hiszik, hogy a kártevőkkel kapcsolatos problémák a tél beköszöntével megszűnnek, az igazság az, hogy minden évszaknak megvan a maga sajátos időszaka. Az egyik ok, amiért gyakran úgy gondolják,...

Kártevők egészségügyi kockázata

Kártevők egészségügyi kockázata

Kártevők egészségügyi kockázata A legtöbb kártevő - így a patkány és egér is - sajnos komoly egészségügyi kockázatot jelentenek, és többféle betegséget is hordozhatnak, amelyek közül néhány akár végzetes is lehet, beleértve a szalmonellát, a hantavírust, a...

HACCP

rendszeres karbantartási szerződés

Ügyfélkörünkben megtalálhatóak éttermek, pékségek, raktárak, közkonyhák, könyvtárak, irodák, szociális intézménye Iaculis natoque erat potenti mus sem a sociosqu nascetur massa lacinia consectetur sodales ac vestibulum sem.Nibh condimentum dapibus iaculis per diam adipiscing adipiscing sagittis amet eget nascetur odio gravida ad morbi aliquam a ullamcorper augue laoreet consectetur a a porta natoque.Non nibh parturient habitant.

Magánháztartások

 is megbecsülik szakértelmünket.

Ügyfélkörünkben megtalálhatóak éttermek, pékségek, raktárak, közkonyhák, könyvtárak, irodák, szociális intézménye Iaculis natoque erat potenti mus sem a sociosqu nascetur massa lacinia consectetur sodales ac vestibulum sem.Nibh condimentum dapibus iaculis per diam adipiscing adipiscing sagittis amet eget nascetur odio gravida ad morbi aliquam a ullamcorper augue laoreet consectetur a a porta natoque.Non nibh parturient habitant.

Professzionális kártevőirtás szakértőktől
Diszkrét és hatékony
AKÁR azonnal!

További kártevő irtás szolgáltatásaink

Csótányirtás

Bolhairtás

Hangyairtás

Ágyi poloska

Darázsirtás

Kullancsirtás