Kártevők egészségügyi kockázata

Rágcsáló irtás cikkek

Kártevők egészségügyi kockázata

A legtöbb kártevő – így a patkány és egér is – sajnos komoly egészségügyi kockázatot jelentenek, és többféle betegséget is hordozhatnak, amelyek közül néhány akár végzetes is lehet, beleértve a szalmonellát, a hantavírust, a leptospirózist és a pestist. Tehát, ha nem tüntetjük el őket a házunkból rövid időn belül, akkor nagy bajt okozhatnak.

patkányirtás patkány irtás egérirtás egér irtás kártevőirtás kártevő irtás rágcsáló és rovarirtás rágcsálóirtás rágcsáló irtás biztosirtás biztos irtás

Tévedés azt gondolni, hogy csak az elhanyagolt, elmaradott környezetben kaphatunk el fertőzéseket a patkányoktól, egerektől! Ezek a rágcsálók még a nagyvárosok közepén is jól érzik magukat, és nem csak a környezetünket károsíthatják meg, de betegségeket is terjeszthetnek – közvetlenül és közvetve egyaránt.

Hogyan fertőz a patkány és az egér?

Betegséget okozhat a patkányok és egerek harapása, karmolása, de az állatok ürülékéből, vizeletéből, nyálából is kórokozók kerülhetnek a szervezetünkbe. Az ürülék, a nyál és a vizelet beszennyezheti az ivóvizet és az élelmiszereinket is, de akár az is előfordulhat, hogy a szennyezett port lélegezzük be, és ezen keresztül fertőződünk meg. Emellett a patkányokon és egereken élősködő bolhák, kullancsok vagy atkák is átkerülhetnek az emberre, és ezek csípése okozhatja a fertőzést. Hazánkban a házi egér és a vándorpatkány a legelterjedtebb fajok, ezek okozzák a legtöbb közegészségügyi problémát.

Milyen betegséget terjesztenek a rágcsáló kártevők?

A patkányok és egerek által terjesztett betegségek között találjuk többek között a leptospirózist, a fertőző agyhártyagyulladás egyik altípusát (limfocitás choriomeningitis – LCMV), a patkányharapási lázat, hantavírust, de a szalmonella-fertőzést, a tularémiát, a trichinellózist, a pestist, vérzéses lázakat, sőt a veszettséget is.
Ezek egy része enyhébb lefolyású és csak kellemetlenségeket, például hasmenést okoz, mások viszont akár az életünket is veszélyeztethetik. A rágcsálók szőre, ürüléke, hámsejtjei, valamint a rajtuk élősködő atkák akár allergiás tüneteket is okozhatnak az érzékenyeknél.
Érdemes tudni, hogy az elhullott állatok is legalább annyi veszélyt hordoznak magukban, mint az élők. Éppen ezért az elpusztult kártevőket ne fogjuk meg puszta kézzel, csak gumikesztyűvel, esetleg nejlonzacskóval!

patkányirtás patkány irtás egérirtás egér irtás kártevőirtás kártevő irtás rágcsáló és rovarirtás rágcsálóirtás rágcsáló irtás biztosirtás biztos irtás

Mikor forduljunk orvoshoz?

Ha patkányt, egeret vagy egyéb rágcsálók nyomait, ürüléket fedezünk fel a környezetünkben, érdemes figyelni az esetleges fertőzések tüneteit, például a magas lázat, a fejfájást, az izomfájdalmakat, a hányást, hasmenést, ezek észlelése esetén azonnal forduljunk orvoshoz. Jelezzük az orvosnak, hogy kapcsolatba kerülhettünk patkánnyal vagy egérrel. Figyeljünk az esetleges bolha- vagy kullancscsípésekre is!

Mit tegyünk, ha megharap egy egér vagy egy patkány?

Ha megharapott minket a patkány vagy az egér, haladéktalanul keressük fel az orvost! Bár rendkívül ritka, hogy a rágcsálók és kártevők harapása veszettséget okozzon, nem lehet ezt a lehetőséget teljesen kizárni. A veszettség a tünetek megjelenése után gyógyíthatatlan, minden esetben halálos kimenetelű betegség! A seben keresztül a tetanusz kórokozója is a szervezetünkbe juthat, és a patkányharapási lázat is nagyon fontos soron kívül kezelni.

Forrás: https://www.antsz.hu/

 

Szívesen állunk a segítségére, hogy hatékony megoldást nyújtsunk a problémájára, keressen bizalommal telefonon:

70/303-02-77

 

Vagy küldjön egy üzenetet, a következő kérdőív segítségével:

 

Bővebben a rágcsáló irtásról, rágcsálóirtás árak:

https://biztosirtas.hu/ragcsaloirtas-eger-patkany/

BIZTOS IRTÁS: ROVARMENTES OTTHONOK, NYUGODT ÉJSZAKÁK!

Kövessen bennünket a Facebook-on: https://www.facebook.com/biztosirtas

Ágyi poloska irtás

Az ágyi poloska terjedésének főbb okai:

  • ellenállóvá váltak a legtöbb rovarirtó/ biocid szerrel szemben
  • nagyon jól rejtőzködnek
  • növekvő utazási szokások
  • népszerű a régi és használt cikkek árusítása

Az ágyi poloska gyakran utazik a poggyászban. Ezért nagyon fontos bizonyos óvintézkedések megtétele az utazás alatt és után.
Ezek a nemkívánt útitársak rendkívül képzett utasok, amelyek bőröndje, ruházatának minden zegzugát felhasználják arra, hogy bejussanak otthonába.

Bővebben >>

Csótányirtás

Az egyik legelterjedtebb kártevő rovarfaj. Egészségügyi kártevő. A kifejlett példányok elérhetik a 20-30 mm hosszúságot is. Vörösesbarna-fekete színű. Erős futólábai vannak. Legismertebb fajtái: konyhai csótány, amerikai csótány, német csótány. Szinte már csak az ember közelségében él.

Bővebben >>

Bolhairtás

Fényes testű, lapos, szárnyatlan, gesztenyebarna színű, ízeltlábú rovar.
Madarakon és emlősökön élősködik 2-4 mm hosszú.
Lábai erős karmokban végződnek, hátsó lábpárjai ugrólábak 5-10 cm magasra és 10-30 cm távolra is képes ugrani.
Az imágó kizárólag vérrel táplálkozik. Jóllakás után elhagyja a gazdatestet.
Fajtái: emberbolha, kutyabolha, macskabolha

Bővebben >>

Hangyairtás

Több, mint 12 000 fajuk ismert.
Mindenevő, közösségalkotó rovarok. Különleges életmódjuk, szervezett államuk, lenyűgöző építményeik, megvívott csatáik, vándorlásaik sok hasonlóságot mutatnak az emberi társadalmakkal.
Telepeikben (hangyaboly) több millió egyed él.

Gyorsan szaporodnak, tömeges jelenlétük gazdasági és egészségügyi okokból irtást kíván

Bővebben >>

Rágcsálóirtás (egér és patkány)

Komoly fertőzéseket terjesztenek, elszaporodásuk esetén a haszonállatokra, valamint az emberre is átterjedő járványok kialakulásában nagy szerepet játszhatnak.
Miközben az élelmiszert és takarmányt fogyassza, eközben szennyezi is. Nyálával, vizeletével, ürülékével fertőz, betegségeket közvetít az emberre. Az ember egészségére veszélyes fertőző agyhártyagyulladást és salmonellosist terjeszt.

Bővebben >>

Darázsirtás

A darazsak szívesen tartózkodnak az emberek környezetében, sűrűn előfordulnak padlásokon, ablaktokon, föld alatti fészkekben… Legfőképpen nehezen megközelíthető területeken helyezik el fészkeiket, hogy semmi se zavarhassa meg állandó tevékenységüket. Jelenlétüket főleg az év melegebb hónapjaiban tapasztaljuk.

Bővebben >>

Kullancsmentesítés

Pókszabású, ízeltlábú atkaféle szárnyatlan külső élősködő (ektoparazita)
1-6 mm nagyságú, lapos, sárgás-barna színű, 4 pár lábú vérszívó
A kullancs egy világszerte elterjedt vérszívó parazita, mely a gazdaállat vagy az ember vérével táplálkozik. Emberi és állati betegségek terjesztőjeként méltán hírhedt.

Bővebben >>

Ne a kártevők érezzék jól magukat
az ÖN otthonában!

Hívjon MOST!

+36703030277