Milyen kártevőkre érdemes odafigyelni télen?

Annak ellenére, hogy sokan azt hiszik, hogy a kártevőkkel kapcsolatos problémák a tél beköszöntével megszűnnek, az igazság az, hogy minden évszaknak megvan a maga sajátos időszaka. Az egyik ok, amiért gyakran úgy gondolják, hogy télen kevesebb kártevő van, mint nyáron, az az, hogy az utóbbi időszakban a rovarok könnyebben láthatók, míg a hidegebb évszakokban inkább rejtekhelyeiken maradnak. Nézzük, hogy mik a gyakoribb kártevők a téli időszak alatt!

Ágyi poloskák

Ez az apró rovar bosszantó csípéseket okoz az embereknek, amelyek hegesedéseket és bőrirritációkat hagynak maguk után. A poloska-probléma felismerése gyakran bonyolult, mivel csípéseiket összetévesztik a szúnyogokéval.

ágyipoloska ágyi poloska ágyi poloska irtás ágyi poloska irtás árak kártevők biztosirtás biztos irtás kártevőirtás kártevő irtás rágcsáló és rovarirtás rágcsálóirtás rágcsáló irtás rovarirtás rovar irtás

A poloska elsősorban szőnyegeken, matracokon, kanapékon, egyéb textíliákon bújik meg. Az ágyi poloskák ellen mindig időben kell védekezni, különösen, ha szállodát üzemeltetünk.

Rágcsálók

Azt gondolhatjuk, hogy ez egy tipikus nyári kártevő, az igazság az, hogy télen meleg helyeket keresnek, hogy megvédjék magukat az alacsony hőmérséklettől, ami lehet éppen a mi lakásunk is.

kártevők biztosirtás biztos irtás kártevőirtás kártevő irtás rágcsáló és rovarirtás rágcsálóirtás rágcsáló irtás rovarirtás rovar irtás

Bár nem látjuk őket, az egerekkel és patkányokkal az a probléma, hogy elbújnak és szaporodnak, és nem biztos, hogy tudjuk, hogy milyen nagy problémánk van ezzel a kártevővel, amíg a meleg időben el nem kezdenek előbújni. Mivel súlyos betegségeket is terjeszthetnek, ezért vegyük fontolóra a patkányirtás megszervezését, mielőtt már túl késő lenne.

A leggyakoribb téli kártevők megjelenésének megelőzése

A legfontosabb dolog, amit meg kell érteni, hogy bár a rovarok és rágcsálók télen kevésbé láthatók, fejlődésük és tevékenységük ilyenkor is folytatódik. A legfontosabb megelőző intézkedések közé tartozik a takarítás és az ellenőrzés. Alapvető fontosságú a lakás, az épület vagy a helyiségek tisztán tartása, így időben felfigyelhetünk jelenlétükre.

Hogyan hat a hőmérséklet a rovarokra?

A rovarok hidegvérű állatok, amelyek nem képesek saját testhőt termelni. Ez azt jelenti, hogy a környezetük hőmérséklete fontos szerepet játszik növekedésükben, fejlődésükben és viselkedésükben.

Hűvös időben

A rovarok úgy alkalmazkodnak a hidegebb hőmérséklethez, hogy melegebb éghajlatra vándorolnak, téli álmot keresnek, vagy menedéket keresnek, ami a földbe ásástól kezdve az otthonunkba való behatolásig terjedhet.

Nem véletlen, hogy ezekben a hónapokban pókok, katicabogarak, csótányok és más rovarok szoktak beköltözni a lakásba.

egérirtás egér irtás patkányirtás patkány irtás rágcsáló és rovarirtás rágcsálóirtás rágcsáló irtás biztosirtás biztos irtás

Amikor az időjárás hidegre fordul, sok rovar ellustul. Egy hideg éjszaka után a szöcskék gyakran túl merevek ahhoz, hogy ugráljanak, amíg a nap újra felmelegíti őket. Egyes repülő rovarok pedig nem tudják elég gyorsan mozgatni a szárnyaikat ahhoz, hogy repüljenek, amikor a hőmérséklet csökken.

Meleg időjárás

A trópusok kivételével a rovarok szaporodási aránya általában a melegebb hónapokban nő, ezért több rovart látunk, amikor a hőmérséklet emelkedik. Ahogy emelkedik a hőmérséklet, úgy nő a rovarok anyagcseréje is, ami azt jelenti, hogy a túléléshez többet kell enniük. Ezért a melegebb hónapokban előfordulhat, hogy a rovarok betolakodnak az otthonokba, hogy finom falatokat keressenek.

Hogyan hatnak a heves esőzések és szárazságok a kártevőkre?

Az emberekhez hasonlóan a rovaroknak is vízre van szükségük a túléléshez. A túl kevés vagy túl sok eső hatása a rovarokra azonban a rovarok fajtájától függ. A kártevők általában keresik a vizet, de a túl gyakori esőzés következtében szeretnek a lakásban tartózkodni.

Száraz időben

A rendkívül száraz időjárás miatt sok rovar, köztük a hangyák és is víz után kutatnak. Egyes rovarok akkor fejlődnek és szaporodnak, ha száraz és meleg az éghajlat

A szúnyogoknak szintén vízre van szükségük a peték lerakásához és a szaporodáshoz, ezért a száraz időjárás hatással van a szaporodásukra, még akkor is, ha a hőmérséklet az aktivitásuknak megfelelő tartományban van.

Nedves időben

A több csapadék növeli a nedvességet kedvelő rovarok, például a szúnyogok, csótányok, poloskák és termeszek aktivitását. A szúnyogok az állóvízbe rakják le petéiket. Ezért egy heves esőzés után a szúnyogpopulációk megnövekedhetnek. A túlzott esőzések során számos rovar, köztük pókok, hangyák és csótányok szállják meg az otthonokat, hogy menedéket keressenek.

Tehát, a téli hónapok során leginkább a menedéket kereső kártevőkre kell odafigyelni, hogy tavasszal se legyen invázió.

 

Szívesen állunk a segítségére, hogy hatékony megoldást nyújtsunk a problémájára, keressen bizalommal telefonon:

70/303-02-77

 

Vagy küldjön egy üzenetet, a következő kérdőív segítségével:

 

Bővebben a rágcsáló irtásról és az ágyi poloska irtásról:

https://biztosirtas.hu/ragcsaloirtas-eger-patkany/

https://biztosirtas.hu/agyi-poloska-irtas/

BIZTOS IRTÁS: ROVARMENTES OTTHONOK, NYUGODT ÉJSZAKÁK!

Kövessen bennünket a Facebook-on: https://www.facebook.com/biztosirtas

Ágyi poloska irtás

Az ágyi poloska terjedésének főbb okai:

  • ellenállóvá váltak a legtöbb rovarirtó/ biocid szerrel szemben
  • nagyon jól rejtőzködnek
  • növekvő utazási szokások
  • népszerű a régi és használt cikkek árusítása

Az ágyi poloska gyakran utazik a poggyászban. Ezért nagyon fontos bizonyos óvintézkedések megtétele az utazás alatt és után.
Ezek a nemkívánt útitársak rendkívül képzett utasok, amelyek bőröndje, ruházatának minden zegzugát felhasználják arra, hogy bejussanak otthonába.

Bővebben >>

Csótányirtás

Az egyik legelterjedtebb kártevő rovarfaj. Egészségügyi kártevő. A kifejlett példányok elérhetik a 20-30 mm hosszúságot is. Vörösesbarna-fekete színű. Erős futólábai vannak. Legismertebb fajtái: konyhai csótány, amerikai csótány, német csótány. Szinte már csak az ember közelségében él.

Bővebben >>

Bolhairtás

Fényes testű, lapos, szárnyatlan, gesztenyebarna színű, ízeltlábú rovar.
Madarakon és emlősökön élősködik 2-4 mm hosszú.
Lábai erős karmokban végződnek, hátsó lábpárjai ugrólábak 5-10 cm magasra és 10-30 cm távolra is képes ugrani.
Az imágó kizárólag vérrel táplálkozik. Jóllakás után elhagyja a gazdatestet.
Fajtái: emberbolha, kutyabolha, macskabolha

Bővebben >>

Hangyairtás

Több, mint 12 000 fajuk ismert.
Mindenevő, közösségalkotó rovarok. Különleges életmódjuk, szervezett államuk, lenyűgöző építményeik, megvívott csatáik, vándorlásaik sok hasonlóságot mutatnak az emberi társadalmakkal.
Telepeikben (hangyaboly) több millió egyed él.

Gyorsan szaporodnak, tömeges jelenlétük gazdasági és egészségügyi okokból irtást kíván

Bővebben >>

Rágcsálóirtás (egér és patkány)

Komoly fertőzéseket terjesztenek, elszaporodásuk esetén a haszonállatokra, valamint az emberre is átterjedő járványok kialakulásában nagy szerepet játszhatnak.
Miközben az élelmiszert és takarmányt fogyassza, eközben szennyezi is. Nyálával, vizeletével, ürülékével fertőz, betegségeket közvetít az emberre. Az ember egészségére veszélyes fertőző agyhártyagyulladást és salmonellosist terjeszt.

Bővebben >>

Darázsirtás

A darazsak szívesen tartózkodnak az emberek környezetében, sűrűn előfordulnak padlásokon, ablaktokon, föld alatti fészkekben… Legfőképpen nehezen megközelíthető területeken helyezik el fészkeiket, hogy semmi se zavarhassa meg állandó tevékenységüket. Jelenlétüket főleg az év melegebb hónapjaiban tapasztaljuk.

Bővebben >>

Kullancsmentesítés

Pókszabású, ízeltlábú atkaféle szárnyatlan külső élősködő (ektoparazita)
1-6 mm nagyságú, lapos, sárgás-barna színű, 4 pár lábú vérszívó
A kullancs egy világszerte elterjedt vérszívó parazita, mely a gazdaállat vagy az ember vérével táplálkozik. Emberi és állati betegségek terjesztőjeként méltán hírhedt.

Bővebben >>

Ne a kártevők érezzék jól magukat
az ÖN otthonában!

Hívjon MOST!

+36703030277