Csótány a házban! Miért látogatnak meg minket?

Csótány irtás cikkek

Csótány !!!!!!! 😱 Már pusztán a név is elég ahhoz, hogy kirázzon a hideg!

csótányirtás csótány irtás kártevőirtás kártevő irtás rágcsáló és rovarirtás rovarirtás rovar irtás biztosirtás biztos irtás

Miért „látogatnak” meg?

Elég egyértelmű, kézenfekvő lenne a válasz, hogy biztos koszos a lakás, és ezért, de sajnos (vagy inkább szerencsére?) ez nem olyan egyszerű. Hiába van nálunk rend és tisztaság, „barátunkat” mindez hidegen hagyja… ne legyen bűntudatunk vagy szégyenérzetünk, bárkivel előfordulhat, hogy meglátogatják ezek a kártevők.

Ha már látjuk őket, akkor az azt jelenti, hogy túlságosan elszaporodtak, vagy pedig történt olyasmi, ami megbolygatta az életüket. Ilyen például egy lakásfelújítás, amikor megzavarják a fészküket, és nyugodtabb helyre menekülnek, vagy a jókora esőzések, amikor a csatornák megtelnek vízzel, és ez egy szinttel feljebb, a lakásokba kényszeríti őket.

Sajnos a háztartások jelentős hányada ki van téve a csótány fertőzésnek; ez nem feltétlenül igényesség vagy hanyagság kérdése, hiszen ezek a kártevők a rendezett és rendszeresen takarított otthonokba is befészkelhetik magukat. Ráadásul sok iskola, tornaterem, közösségi terem és raktárhelyiség is lehet ezen rovarok által fertőzött. Szoros összefüggésben állnak az életmódjukkal is: gyakorlatilag mindenhol megfordulnak, a lábaikkal és a testükkel végig járják a szennyvízelvezetőket, a bomló ételmaradékokat és mindent, ami betegségeket okozhat. Majd az éj leple alatt összemásznak mindent, fertőző gócpontokat hagyva maguk után.

A csótány nem csíp és nem is harap, egészségügyi kártevő volta miatt azonban a csótány irtás kötelező, mert betegségeket terjeszthet! 

 

csótányirtás csótány irtás biztosirtás biztos irtás kártevőirtás kártevő irtás rágcsáló és rovarirtás rovarirtás rovar irtás bogárirtás bogár irtás

 

Terjesztett betegségek

Mindannyian hallottuk már, hogy a rovarok különböző betegségeket terjeszthetnek, illetve megbetegedéseket okozhatnak. Hajlamosak vagyunk mindenféle megbetegedést a vírusok és baktériumok számlájára írni, de egyes esetekben maguk az allergének is okozhatnak problémákat! Az erre érzékeny személyeknél allergiás és asztmás rohamokat idézhetnek elő.

A legveszélyeztetettebb csoportot a gyermekek jelentik, ők a legérzékenyebbek azokra az allergén fehérjékre, amelyek a rovar nyálában, ürülékében, illetve bomló testében találhatók. Sajnos ezek az allergén anyagok bizonyos esetekben súlyos asztmás tünetekhez is vezethetnek.

A problémát súlyosbítja, hogy a hátrahagyott allergének nagyon sokszor épp a konyhában halmozódnak fel, ahol táplálkozunk és ahol az ételeinket tároljuk. A jelenség ellen a legjobb védekezési mód az adott terület tisztán tartása. Így nagyobb eséllyel elkerülhetjük a csótányok megjelenését, illetve a hátrahagyott allergénjeik felhalmozódását.

Fertőző betegség terjesztő szerepük abból ered, hogy életmódjukból adódóan, rendszerint környezetünk szennyezett helyein (pl. a csatornában, szeméttárolóban stb.) tartózkodnak, ahol az ott levő fertőző anyagokkal táplálkoznak, de az ember közvetlen környezetében található élelmiszereket is rendszeresen látogatják, és szívesen fogyasztják. Leggyakrabban különféle gyomor-bélrendszeri megbetegedést kiváltó mikroorganizmusok terjesztésében működhetnek közre.

Allergizáló tulajdonságuk – a közvetlen érintkezésekor jelentkező „bőrizgató hatás” – régóta ismert, újabban pedig egyre inkább előtérbe kerül.

Egyéb ártalmuk abból adódik, hogy az élelmiszereket nemcsak elfogyasztják és táplálkozásuk közben szennyezik, hanem jelentős mérvű elszaporodásuk következtében azokat fogyasztásra teljesen alkalmatlanná tehetik. A lakásban megtelepedő rovarok észrevételük esetén undort válthatnak ki, amely akár pszichés zavart is okozhat!

 

csótányirtás csótány irtás biztosirtás biztos irtás kártevőirtás kártevő irtás rágcsáló és rovarirtás rovarirtás rovar irtás bogárirtás bogár irtás

 

Mit tehetünk ellenük? Csótányirtás képzett rovarirtó szakemberrel!

Sokunk rémálma a csótányos otthon, de szerencsére lehet ellenük tenni – bár nem lesz egyszerű menet a csótány irtás!

Vannak különböző házi praktikák, amelyeket sokan első körben kipróbálnak, de a gyakorlat az, hogy nagyobb fertőzöttség esetén az egyetlen biztos és hosszútávú csótányirtás megoldás az, ha kártevőirtó szakembert hívunk segítségül, aki a megfelelően megválasztott szereket alkalmazva segít megszabadulni tőlük. Specialistaként bátran ajánljuk magunkat, olvassa el bemutatkozásunkat: https://biztosirtas.hu/#bemutatkozas

A rovarirtó szakember irtószeres folyadékot juttat a kártevők által kedvelt helyekre és géles állagú pöttyöket helyez ki, amelyeket testükkel érintkezve bevisznek a búvóhelyükre.  Ezek azért is szuper megoldások, mivel ezek a kártevők kannibálok, így az elhullott példányból lakmározó társaik is elpusztulnak. Azonnal segítünk, tájékozódjon az árainkról az irtás árlistánkból: https://biztosirtas.hu/arak/

 

Szívesen állunk a segítségére, hogy hatékony megoldást nyújtsunk a problémájára, keressen bizalommal telefonon:

70/303-02-77

 

Vagy küldjön egy üzenetet, a következő kérdőív segítségével:

 

Bővebben a csótányirtásról, csótány irtás árak:

https://biztosirtas.hu/csotanyirtas/

BIZTOS IRTÁS: ROVARMENTES OTTHONOK, NYUGODT ÉJSZAKÁK!

Kövessen bennünket a Facebook-on: https://www.facebook.com/biztosirtas

Ágyi poloska irtás

Az ágyi poloska terjedésének főbb okai:

  • ellenállóvá váltak a legtöbb rovarirtó/ biocid szerrel szemben
  • nagyon jól rejtőzködnek
  • növekvő utazási szokások
  • népszerű a régi és használt cikkek árusítása

Az ágyi poloska gyakran utazik a poggyászban. Ezért nagyon fontos bizonyos óvintézkedések megtétele az utazás alatt és után.
Ezek a nemkívánt útitársak rendkívül képzett utasok, amelyek bőröndje, ruházatának minden zegzugát felhasználják arra, hogy bejussanak otthonába.

Bővebben >>

Csótányirtás

Az egyik legelterjedtebb kártevő rovarfaj. Egészségügyi kártevő. A kifejlett példányok elérhetik a 20-30 mm hosszúságot is. Vörösesbarna-fekete színű. Erős futólábai vannak. Legismertebb fajtái: konyhai csótány, amerikai csótány, német csótány. Szinte már csak az ember közelségében él.

Bővebben >>

Bolhairtás

Fényes testű, lapos, szárnyatlan, gesztenyebarna színű, ízeltlábú rovar.
Madarakon és emlősökön élősködik 2-4 mm hosszú.
Lábai erős karmokban végződnek, hátsó lábpárjai ugrólábak 5-10 cm magasra és 10-30 cm távolra is képes ugrani.
Az imágó kizárólag vérrel táplálkozik. Jóllakás után elhagyja a gazdatestet.
Fajtái: emberbolha, kutyabolha, macskabolha

Bővebben >>

Hangyairtás

Több, mint 12 000 fajuk ismert.
Mindenevő, közösségalkotó rovarok. Különleges életmódjuk, szervezett államuk, lenyűgöző építményeik, megvívott csatáik, vándorlásaik sok hasonlóságot mutatnak az emberi társadalmakkal.
Telepeikben (hangyaboly) több millió egyed él.

Gyorsan szaporodnak, tömeges jelenlétük gazdasági és egészségügyi okokból irtást kíván

Bővebben >>

Rágcsálóirtás (egér és patkány)

Komoly fertőzéseket terjesztenek, elszaporodásuk esetén a haszonállatokra, valamint az emberre is átterjedő járványok kialakulásában nagy szerepet játszhatnak.
Miközben az élelmiszert és takarmányt fogyassza, eközben szennyezi is. Nyálával, vizeletével, ürülékével fertőz, betegségeket közvetít az emberre. Az ember egészségére veszélyes fertőző agyhártyagyulladást és salmonellosist terjeszt.

Bővebben >>

Darázsirtás

A darazsak szívesen tartózkodnak az emberek környezetében, sűrűn előfordulnak padlásokon, ablaktokon, föld alatti fészkekben… Legfőképpen nehezen megközelíthető területeken helyezik el fészkeiket, hogy semmi se zavarhassa meg állandó tevékenységüket. Jelenlétüket főleg az év melegebb hónapjaiban tapasztaljuk.

Bővebben >>

Kullancsmentesítés

Pókszabású, ízeltlábú atkaféle szárnyatlan külső élősködő (ektoparazita)
1-6 mm nagyságú, lapos, sárgás-barna színű, 4 pár lábú vérszívó
A kullancs egy világszerte elterjedt vérszívó parazita, mely a gazdaállat vagy az ember vérével táplálkozik. Emberi és állati betegségek terjesztőjeként méltán hírhedt.

Bővebben >>

Ne a kártevők érezzék jól magukat
az ÖN otthonában!

Hívjon MOST!

+36703030277